Een zekere Mien uit de omgeving van Lisse, een gekruiste spruit van een echte banketbakkersfamilie, waarschuwt terecht voor het bakken van zoete broodjes. De kans bestaat immers, dat haar oventje door Corona thuis te heet wordt.

Dus schoenmaker, blijf in navolging van dat advies bij uw leest, maar denk tijdens het lappen ook eens aan Mien. Want terwijl u aan het werk bent, droomt Mien er al van dat u thuis haar teenslipje verzoolt. Mocht u tijdens dat aantrekkelijke anti-leerlooiproces toch nog in de verleiding komen om terstond weer naar uw aambeeld terug te keren, bedenk dan dat zulks ook vreselijke jeuk kan veroorzaken, waar u misschien zelfs allerlei zalven voor nodig hebt. En dat terwijl de medische zorg momenteel al zo op de proef wordt gesteld.

Mogelijkerwijs zijn er wel artsen bereid om de werkelijke oorzaak van uw jeuk te achterhalen, maar stinkende wonden hebben nu eenmaal een harde leermeester nodig, dus mijd dat ziekenhuis. En vraag dan thuis tussen neus en lippen door aan Mien eens hoe u op een degelijke manier voor uw centje kunt zorgen. Die bruine dingen mogen dan afgeschaft zijn, goed koopmangebruik is hittebestendig, juist nu.